Полицията ще съобщава на МРРБ за проблеми с пътната обстановка и настилката

"Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ще дадем предписания". Това увери вътрешният министър Валентин Радев.

В понеделник премиерът Бойко Борисов обяви, че автомагистрали, първокласни и второкласни пътища трябва да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат сложени екипи от полицията и пътната агенция, които по график да дежурят и да предупреждават шофьорите за тази опасност. 

По този повод вътрешният министър e разговарял с колегата си по регионалното развитие Николай Нанков. Двамата са се разбрали, че полицаите ще сигнализират за местата с нарушена пътна обстановка и проблеми с настилката. Оттам нататък регионалното министерство ще се грижи за поправянето на проблема. 

МВР или частни охранители: Кой да ни пази?

В сряда Радев се срещна с кметовете и на населените места в Плевенска област, както и с ръководството на местната полиция. Една от темите е била искането на общините за дежурен полицай 24 часа в денонощието.

"Ние не можем да сложим дежурен навсякъде. Професионалното ръководство е направило карта. Ще има разположени мобилни екипи", уточни той. И увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.

Частната охрана на цели села е под въпрос

Приоритено ще се ремонтират първокласните пътища и след това останалите.

На срещата е била обсъдена и ситуацията с камерите по пътищата. 

"Моят акцент беше събираемостта на глобите. Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и досега с наличните камери успявахме да установяваме нарушенията", поясни Радев. 

Той коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.