Москва го разглежда като продължение на "враждебната политика към руските потребители"

Руският телекомуникационен регулатор "Роскомнадзор" заяви, че е поискал от Facebook да даде разяснения защо достъпът до профилите на някои руски медии е бил ограничен, предаде РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

"Роскомнадзор" допълва, че разглежда ограниченията като продължение на "враждебната политика на Facebook към руските потребители".

Facebook пред ЕК: До 2,7 млн. европейци са засегнати от злоупотребата с лични данни

В информацията на РИА Новости не се уточнява кои са засегнатите профили, но "Роскомнадзор" посочва, че въведената от Facebook мярка ще затрудни руските и чуждестранни потребители на социалната мрежа да следят чрез нея новинарския дневен ред на руските медии.

Facebook променя настройките за сигурност на потребителите

Във вторник Facebook обяви, че е изтрила стотици руски профили и страници, свързани с така наречената "фабрика за тролове", която според американската прокуратура е стояла зад фалшиви публикации, в това число политически, по време на кампанията за президентските избори в САЩ през 2016 г.

СКАНДАЛЪТ С FACEBOOK: Засегнатите са много повече, отколкото се предполагаше

Фейсбук заяви, че много от изтритите материали и страници са дошли от Федералната информационна агенция, чиято централа е в Русия. Компанията Facebook свързва тази медия с Агенцията за изследване на интернет, намираща се в Санкт Петербург.

Маркетингов трик подведе хиляди потребители на Facebook

"Агенцията нееднократно е действала с цел да заблуждава хората и да манипулира хора по целия свят и не искаме те да са където и да било във Facebook", заяви във вторник за Ройтерс Марк Зукърбърг, изпълнителният директор на Facebook.

 

АНКЕТА: БИХТЕ ЛИ ИЗТРИЛИ ПРОФИЛА СИ ВЪВ FACEBOOK ЗАРАДИ СКАНДАЛА С ЛИЧНИТЕ ДАННИ? ГЛАСУВАЙТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА „FACEBOOK“ ЧЕТЕТЕ ТУК

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.