Христо Смоленов направи коментара си за "Фокус"

Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат. Това каза за Агенция „Фокус“ експертът по антитероризъм Христо Смоленов по повод инцидента в германския град Мюнстер. Бус се вряза в група пешеходци.

Микробус се вряза в тълпа от хора в германски град, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той поясни, че това показва и стилистиката на инцидента, а именно камион, който се врязва в множество хора, които се разхождат спокойно в някои от европейските градове.

По думите му това като че ли е станало обичайно и като че ли дори медиите претръпват, а политическата класа се опитва да поставя въпросителни, дали е атентат и от кого е организиран.

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи в Мюнстер

„Все едно е дали е „Ислямска държава“, някои от събудилите се клетки на „Ал Кайда“ или е свободен агент, както ги наричат във футбола, или вълци единаци“, каза Смоленов. Той обясни, че вълк единак е човек, който е заразен с идеологията на тероризма, а самият тероризъм вече се е превърнал в една човекоубийствена практика.

Експертът коментира, че терорът има икономическа и идеологическа основа. Според него тук не могат да се хвърлят на едро обвинения срещу една или друга религиозна конфесия. „Тук става дума за човекоубийствената практика на един развихрил се пазарен тероризъм“, заяви Смоленов. 

ВСИЧКО ЗА КЪРВАВИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.