Изчезнала е предприятие, в което била изпратена за експертиза

Обирджии откраднали в Москва барокамера, в която може да е тренирал първият космонавт Юрий Гагарин, предаде БТА. Камерата за изпитания и изследвания била открадната в предприятие, в което била изпратена за експертиза.

По-рано бе оповестено, че в Москва е изчезнала барокамера, в която са тренирали Юрий Гагарин и други съветски космонавти. Тя трябвало да бъде ремонтирана за Деня на космонавтиката.

12 април - Международен ден на авиацията и космонавтиката (ИСТОРИЧЕСКИ СНИМКИ)

"Барокамерата действително е открадната", оповести пресслужбата на московския Музей на космонавтиката. "Тя се водеше на временен отчет в музея, т.е. не му принадлежи. В момента на кражбата не била в музея - открадната е от реставрационния цех на предприятие в Строгино."

От Музея на космонавтиката не дадоха повече подробности за случая, но отбелязаха, че е започнало разследване. При това бе уточнено, че съществуват няколко барокамери, в които са тренирали съветски космонавти.

В предприятието в Строгино трябвало да се изясни дали във въпросната барокамера са тренирали Юрий Гагарин, Герман Титов и други членове на първия отряд на космонавтите на СССР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес