Той призова привържениците си в сряда да блокират всички пътища в страната

Управляващата партия в Армения отхвърли кандидатурата на опозиционния лидер Никол Пашинян за премиерския пост.  В негова подкрепа гласуваха 45 депутати при 53 необходими да получи мнозинство в 105-местното Национално събрание.

По-рано на извънредно заседание в парламента той заяви, че ако бъде избран, ще започне преговори с ЕС за премахване на визите.

"Ние ще задълбочим отношенията си с ЕС и ще направим всичко да бъдат премахнати визовите изисквания. Надяваме се да започнем преговорите в близко бъдеще", каза Пашинян.

Най-малко 20 000 привърженици на опозиционния лидер се събраха в центъра на арменската столица Ереван, като предупредиха законодателите в парламента за сериозни безредици, ако не го изберат за премиер.

Скандиращи "Пашинян е премиер!", привържениците се събраха на централния площад, където наблюдаваха на живо парламентарната сесия на гигантски екран. Отхвърленият от управляващите лидер на опозицията в Армения Пашинян призова привържениците си в сряда сутринта да блокират всички пътища в страната, включително летищата.

"Републиканската партия е мъртва. Несъществуващата власт трябва да признае победата и да избере кандидата на народа за премиер", добави той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.