Задействани са всички институции, пише тя на фона на продължаващите издирвателни операции

Жената, с която алпинистът Боян Петров живее на семейни начала, публикува емоционално съобщение във Facebook, То идва на фона на продължаващите операции по издирването му в Хималаите.

"Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание едновременно. Последните дни прекарах в безсъние и не защото тихо се надявам, а защото не спирам да действам. Задействани са всички институции", написа Радослава Ненова.

Петров изчезна по време на експедиция по изкачването на 8-хилядника Шиша пангма. В сряда сутринта шестимата спасители - трима шерпи и трима катерачи от Китай и Тибет, са тръгнали от лагер 1 надолу. 

Продължава издирването на Боян Петров в Хималаите

Без успех в първия ден на спасителната акция за Боян Петров (ОБЗОР)

Какви са шансовете българският алпинист Боян Петров да е жив?

"Външно министерство са денонощно на разположение, непрекъснато обменяме информация с министър Захариева и зам.-министър Георгиев, които съдействат за вдигане на хеликоптер от непалска страна към Тибет. Подкрепата на премиера Б.Борисов. От тибетска страна момчетата от експедицията вече са по склоновете на Шиша Пангма... днес са се включили спасители от Китай. Ще насочим сателит за сателитна снимка на склона...имам цялата подкрепа на света  <3 Алпийската застрахователна компания в Австрия, където е застрахован Боян, също следи нещата. В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!", написа още Румяна. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си