"Промените в Близкия изток и последвалите потоци от бежанци съществено засягат нашите две страни", заяви Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави тази вечер турския президент Реджеп Ердоган за преизбирането му и изрази желание да работи заедно с него за по-нататъшно укрепване и задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

"Промените в Близкия изток и последвалите потоци от бежанци съществено засягат нашите две страни", заяви канцлерът Меркел в поздравителното си послание, добавяйки че Турция е проявила голяма отговорност по време на бежанската криза. 

"Затова ние още повече желаем да имаме стабилен и плуралистичен партньор в лицето на Турция, в която демократичното участие и спазването на върховенството на закона бъдат засилени", допълва Меркел, като напомня, че дългогодишно приятелство свързва Турция и Германия. 

ТРИУМФЪТ НА ЕРДОГАН: Турският президент с убедителна победа на вота (ОБЗОР)

Британският премиер Тереза Мей също поздрави президента Ердоган за изборната му победа, като изрази надежда, че двете страни ще могат да продължат сътрудничеството си по отношение на сигурността, търговията и ситуацията в Сирия. 

"Премиерът потвърди важността на двустранните отношения и изрази желанието си да продължи работата в партньорство с президента Ердоган и неговото правителство по обшите ни приоритети, включително сътрудничеството в сигурността, търговията и инвестициите, ситуацията в Сирия и подкрепата за политическо уреждане в Кипър", се казва в съобщението на "Даунинг стрийт", цитирано от "Ройтерс". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.