Знае се, че използва лък, за да ловува прасета, маймуни и птици

Уникално видео бе заснето в бразилския щат Рондония, пише в-к „Метро”. На него се вижда мъж, за когото се смята, че е последният оцелял от избито амазонско племе.

Питейната вода от кладенци в басейна на Амазонка е с високи нива на арсен

Вижда се как човекът сече дърво. Смята се, че той е на около 50-годишна възраст. Племето му е било избито преди 22 години от бразилски фермери.

Младежи убили бременна жена и отвлекли бебето й в Бразилия

Оцелелият, известен като „туземецът в дупката” е бил заснет от правителствени служители.

За пръв път е бил забелязан през 1996-та година, една година, след като фермерите са избили другите от племето му. Самотният оцелял не е показал признаци на желание за каквато и да било интеракция с останалата част от човечеството.

Индианци погребаха живо бебе, то оцеля след 7 часа под земята (ВИДЕО)

В неизбродимата джунгла е открита и дървената му колиба, около която мъжът има собствени насаждения от царевица и папая. Знае се, че използва лък, за да ловува прасета, маймуни и птици.

"Селото на мъртвите", където хората спят и живеят с трупове (СНИМКИ)

За последните десетилетия най-вероятно е оцелял през няколко погрома от страна на фермери и бракониери срещу местните индианци.

Бразилското правителство има изключително стриктна политика, която диктува изолираните и диви племена да се оставят намира, включително да им се позволи да запазят традиционния си бит.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.