Племето на торайците се "грижи" за отдавна починалите

Шокиращи снимки разкриха истинско „село на мъртвите”, в което семействата изкопават починалите си роднини, чистят кокалите им и ги обличат в дрехи, пише в. „Мирър”. Труповете седят в семейните домове в продължение на десетилетия, докато накрая семейството не организира празнично пиршество в чест на покойника, с което да го изпрати в отвъдния свят.

ВИЖТЕ ШОКИРАЩИТЕ СНИМКИ ТУК (+18)

Българката, открита мъртва на о. Кефалония, е починала при "сатанински ритуал"

Починалите близки се обличат в чисто нови дрехи и дори им се дават цигари.

Местните селяни от племето на торайците третират труповете като „болни” или „настинали”, докато те не намерят най-сетне пътя си към отвъдното по време на погребалните ритуали известни като „Рамбу Соло”.

В русенско село карат мъртъвци и хляб с един и същ микробус

Шокиращият обичай идва от Южно Сувалеси, Индонезия, където дори погребаните се вадят от ковчезите си, за да получат нови дрехи, както и да бъдат изчистени кокалите им.

Археолози откриха изчезнала цивилизация в Карибите

На мъртъвците се дават храна, напитки и дори биват пускани, да участват в семейните сбирки, разговори и забавления. Една от причините процесът да отнема десетилетия е, че за да отиде в отвъдното, мъртвецът трябва да бъде изпратен с жертвоприношение на крава или бик, което обаче струва много скъпо. Ето защо селяните спестяват пари с години, за да изпратят близките си, а междувременно „живеят” с тях.

Редактор: Симеон Миланов

В печата: Секта на канибали в България

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.