"Днес в Армения няма корупция", увери той

Няколко хиляди арменци участваха в шествие в Ереван в подкрепа на премиера Никол Пашинян по случай 100-те дни на власт на лидера, подел борба с корупцията и проруския бивш елит, предадоха Франс прес и БТА.

Пашинян, облечен в синя тениска, с бейзболна шапка и въоръжен със своя високоговорител, вървеше начело на шествието по столичните улици към площад "Република" в центъра на града.

Опозиционерът Никол Пашинян беше избран за премиер на Армения

"Днес в Армения няма корупция", увери той. Премиерът заяви, че има "за цел да издигне руско-арменските отношения на ново, безпрецедентно в историята равнище".

Широката антикорупционна кампания, предприета от новите власти срещу бившия проруски елит, доведе да ареста през юли на бившия президент Роберт Кочарян, който впоследствие беше освободен.

Съдебното преследване срещу проруски висши фигури беше остро разкритикувано от Москва, която припомни на новите арменски власти, обещанията й да не преследва предшествениците си по политически подбуди. Армения каза, че това са вътрешни работи и увери, че кампанията срещу корупцията няма да засегне връзките й с Русия.

"Искаме нашият стратегически партньор и другите страни да уважават новото ни правителство и да не се месят във вътрешните ни работи", заяви днес един от демонстрантите, 24-годишният студент Арам Амарян.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.