Местните хора настояват за спешен ремонт на шосето, което свързва магистралите „Тракия” и „Струма”

Жителите на Самоков и околните села протестираха заради лошите пътища в района. Местните хора настояват за спешен ремонт на шосето, което свързва магистралите „Тракия” и „Струма”, както и на пътя Радуил-Боровец.

Свлачище затвори пътя до Боровец

Сигнали до институциите за състоянието на пътя се подават от години и от години ремонтът предстои. Наскоро и свлачище затрудни придвижването в района.

От АПИ заявиха, че вече подготвят документите за рехабилитация на участъка. Днес жители на Самоков ще затворят за движение трасето Самоков-Дупница, както и пътя Радуил-Боровец. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Хората настояват регионалният министър да дойде на място и да види в какво състояние е пътят. Те твърдят, че това не е единственото свлачище, но то е най-голямото. Има още поне 10 по пътя Радуил-Боровец.

От понеделник геолози ще вземат проби от свлачищата, за да се види каква е причината за тях. След това ще бъде изготвен технологичен проект за укрепване на най-активните. Ремонтът на пътя се е забавил, тъй като свлачищата са се активизирали отново вследствие на метеорологичните условия.

От Областната пътна администрация направиха обиколка заедно с протестиращите и обещаха незабавен ремонт.

За какво още настояват протестиращите - гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.