С него живее и младо семейство, което е успяло да се спаси

Пожар в жилищен блок в Русе. Възрастен мъж е загинал в апартамента, от който е тръгнал огънят. В жилището живее и младо семейство с деца, което успяло да избяга от пламъците. 

ИЗГОРЕЛИЯТ БЛОК В БОЖУРИЩЕ: Няколко семейства остават без дом (ВИДЕО)

Сигналът е подаден малко преди 8.00 часа сутринта. На мястото на инцидента веднага са били изпратени три екипа с огнеборци. Част от съседите били евакуирани.

Пожар обхвана 120 дка край село Дренково

В това жилище до тази сутрин са живели 85-годишен мъж и семейството на внука му, което има две малки деца.  Рано тази сутрин 3-годишното дете събудило баща си. Мъжът усетил дим и веднага излязъл от стаята

„Дядото излезе целия като факла, започнах да го гася с вода. После от неговата стая дето се маже със спирт, всичко гръмна, големи пламъци”, разказа Станислав Пенчев.

Пътят навън за Станислав, жена му и двете им деца бил отрязан.

„Пратих ги с майка им на задната тераса, отворих тук да се върти ей тъй, поне да не ходи в нашата стая. Което ги е спасило. Вътре в наша стая няма такива поражения”, разказа мъжът.

Семейството се нанесло в опожарения апартамент преди половин година.

„ Нищо не става... преди шест месеца го купихме, пръснахме 80-90 хиляди лева за ремонт, купуване...”, ядосва се сега Станислав.

Щети има и в апартаментите на горните два етажа. Разследването за точните причини продължава.

Пожар изпепели напълно апартамент в Стара Загора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Репортер: Наталия Йорданова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.