Момичето страда от детска церебрална парализа

Момиче, което не може да ходи, успя да покори връх Ботев. Това се случи благодарение на по-големия й брат - Румениге от Златица. Той я пренесе на гърба си.

Teди страда от детска церебрална парализа и не може да ходи сама. Нейният батко заедно с планински спасители от четири отряда организират акция по изкачването на връх Ботев и я кръщават мисия "Щастие". Изкачването до подножието на върха е със специализирана високопроходима техника, а след това Румениге качва Теди на гърба си.

След дълга битка 3-годишно момченце отново е в обятията на баща си

Румениге е на 25 години, работи в магазин и паралелно завършва висшето си образование – приложна геофизика в Минно-геоложкия университет. Участва в планински маратони и мечтата му е да стане планински водач.

"Искам да се занимавам с дейности, свързани с планината, в помощ на хора като сестра ми,да виждат и те красотата на планината. Искам да изкарам и курс за планински водач", каза Румениге.

Близките на детето, блъснато от джип, блокираха път във Врачанско (ВИДЕО)

Теди обича футбола и много би искала някой ден и тя да играе с батко си, за да стане това, семейството има нужда от средства за рехабилитация. Един курс от процедурата струва 4410 лв., а Теди получава от държавата инвалидна пенсия от 234 лв. Семейството живее в град Златица. Майка й е нейн асистент, за което получава 400 лв., а баща й работи като шофьор на градския транспорт в София.

Ако искате да помогнете на Теди, може да внесете пари по банкова сметка: 

IBAN: BG94FINV91501016394407

BIC: FINVBGSF

Теодора Тодорова Юрукова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.