Темата коментира депутатът от левицата Алексадър Симов

"БСП подкрепя протестите, но не ги организира. Това обвинение към опозицията е безумно". Това каза в ефира на "Здравей, България" депутатът от "БСП за България" Александър Симов.

Според него това недоволство е породено от гняв. "Нормално е толкова масови протести да стресират, защото те говорят за ексцесия в обществото", добави Симов. Той смята, че това е знак за криза в обществото и за проблеми, които нямат лесно решение. 

БСП ще поискат законови промени за корпоративното подоходно облагане

"Според мен предсрочните избори идват с бързи крачки и нямаме много време да се подготвим. От няколко месеца насам БСП е във фаза на активно обикаляне на страната. Представяме идеите, с които се опитваме да спечелим доверието на хората, за да покажем, че е възможна алтернатива. Когато и да дойдат изборите, ние ще бъдем готови да ги спечелим", заяви Симов.

По неговите думи позицията на БСП относно причините за протестите винаги е била постоянна. Партията е опитала да обясни на управляващите, че решенията за застраховката "Гражданска отговорност" и увеличенията на цените ще доведат до недоволство. Според Симов протестиращите искат промяна на света около себе си, което винаги е политически момент. 

Георги Свиленски, БСП: Не организираме протестите

"Силата на БСП през последните години е, че отказахме да се забъркваме във всякакви безпринципни коалиции и договорки. Имахме оферти да се включим в управлението, но ги отказахме", каза още Симов.

Целият разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.