"Щастлив съм, че тази точно награда ме споходи", каза актьорът

На церемония в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов награди актьора Васил Михайлов с държавната награда "Св. Паисий Хилендарски" за 2018 година.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Васил Михайлов е изключителна личност не само в киното и в театъра, а и като дух пазител на същината на нацията", каза на церемонията министърът на културата Боил Банов.

"Щастлив съм, че тази точно награда ме споходи и най-много ме радва, че ме включвате в отбора на най-големите майстори в изкуството и културата. Аз все още съм на кон, не към слязъл от коня. Заповядайте в театъра, защото още играя на живо в няколко спектакъла в три театъра", каза Михайлов.

Признание за Васил Михайлов: Големият актьор с отличие за ролите си в Театъра на армията

"Този път наградата е дадена на един от любимите ми артисти - той е един народен будител, особено с Петко Войвода, допринесъл е много за възпитанието на нацията и оценката му я е дал народът", каза премиерът Бойко Борисов.

"В новия бюджет сме заделили 20 милиона лева повече за култура, а целево даваме и други пари. Възходящата тенденция продължава и дай Боже дълги години да си на сцената", обърна се Бойко Борисов към Васил Михайлов.

Годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски" е учредена с постановление 149 от 2000 г. Тя се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Миналата година наградата беше връчена на писателя Владимир Зарев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.