Поводът е 80-годишният му юбилей и приносът му към обществото

Признание за Васил Михайлов. Големият актьор беше отличен с награден знак от министъра на отбраната. Поводът е 80-годишният юбилей на Михайлов и приносът му към обществото.

Васил Михайлов с почетен "Аскеер" за принос в театралното изкуство

Най-популярен актьорът става с изпълнението си в телевизионния сериал „Капитан Петко Войвода“. Над половин век от живота си той отдава на Театъра на Българската армия. И на 80 Васил Михайлов продължава да радва публиката от сцената.

Отличиха актьора Васил Михайлов с почетен знак (ВИДЕО)

“Тия 55 години в Армията ме направиха и артист, и човек, защото започнах още от 2 курс, като студент ме поканиха от Театъра на въоръжените сили. Вие вече не ходите с ботуши, но аз съм скъсал 3-4 чифта във Военния театър и съм играл всички роли - от редник до генерал-майор“, сподели актьорът.

"Един човек с огромни заслуги за моралното възпитание на българската младеж. Той възпитава един дух на родолюбие и патриотизъм“, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

В ДЕНЯ НА ТЕАТЪРА: Говорят хората зад кулисите, чиито имена няма да видим на афиша

През февруари Михайлов отказа наградата „Икар“ за цялостен принос. Това беше неговият начин да протестира срещу състоянието на българския театър и липсата на подкрепа от държавата. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.