Мира и Калоян са родени в София, но предпочетоха Коркина

В „Да хванеш гората” Галя Щърбева се среща отново с Мира и Калоян, които са родени в София, но решават да се преместят в село Коркина. Местните споделиха, че двамата са първите младоженци от 40 години насам. Година и половина по-късно те вече не са двама, а трима. На семейството им се е родило детенце, което са решили да отгледат далеч от шумния град.

"Да хванеш гората": Швейцарски бизнесмен с ферма за кози у нас (ВИДЕО)

„В селото почти няма хора. Социалните контакти на детето са с хора, извън селото. Малката се запознава с нашите гости и доброволци. Така тя свиква на говорене на чужд език. Определено тук ми е по-добре, отколкото в апартамент”, сподели Мира. Според нея момиченцето й е много по-спокойно на село, отколкото децата, които живеят в града.

„През тези години сме имали много трудни моменти. Винаги обаче сме усещали, че просто някаква сила сякаш ни помага. Нямам обяснение”, допълни още Мира.   

Според нея има много неща, които могат да се направят на село и те не са свързани само със селскостопанска дейност. „Възможности има много. Българското село е една неразорана почва в момента, защото е тотално забравено”, каза Мира.

Повече за историята на семейството гледайте видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.