Председателят на ГЕРБ и Бойс обсъдиха двустранните отношения между двете страни

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със зам.-помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс и Н.Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България.

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори, първо да каже как е финансирана кампанията му

Цветанов и Бойс обсъдиха двустранните отношения между България и САЩ, като отбелязаха високото ниво на сътрудничество във всички сфери от взаимен интерес. Подчертана бе важността на България за стабилността в регионите на Западните Балкани и Черно море. Двамата отчетоха, че затвърждаването на стратегическото партньорство САЩ-България и САЩ-ЕС е от ключово значение за успешното противодействие на опитите на трети страни за дестабилизиращо влияние в ЕС и региона, за уронване на демократичните ценности и за системно незачитане на международното право. Двамата дадоха висока оценка за двустранните срещи в последните месеци, сред които срещите на премиера Бойко Борисов с държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Ню Йорк и със зам.-държавния секретар Джон Съливан в София.

Цветанов проведе работна среща с изпълнителния директор на Европол

Сред обсъжданите по време на разговора теми бяха още енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници, както и сътрудничеството в сектор “Сигурност” и обмена на добри практики и експертиза.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.