И тази година стотици българи ще прекарат най-светлите празници под грижата на лекарите

И тази година стотици българи ще прекарат най-светлите празници не у дома, сред близките си, а под грижата на лекарите. Това е най-трудно за най-малките пациенти. Едва ли има дете, което някога си е мечтало да посрещне Коледа сред четирите стени на болничната стая, но и тук, в най-голямата спешна болница - „Пирогов”, коледни чудеса не липсват.

Д-р Николай Цуцумански посреща Рождество за 24-ти пореден път в болница „Пирогов”.

„Ние сме имали много ужасяващи случаи на Коледа, изключително тежки пациенти, които си спомняме цял живот. Те са кошмарни за децата, за родителите и за лекарите”, обясни той.

Smart Коледа: Какво искат децата за празника?

Специален пратеник на Дядо Коледа в болница „Пирогов” стана водещата на „Здравей, България” Аделина Радева.

„Това са наистина едни изключително светли дни, в които се преплитат - от една страна  смирението, което калява душата, калява вярата и волята. И от друга страна търпението, когато чакаме новия живот да се роди, когато чакаме Спасителя. И места като това много силно ни приближават до същественото, до голямото. И това се вижда най-добре в детските очи”, каза водещата.

А какво си пожелават лекарите за Коледа – един специален подарък, който отново ще служи на децата – нов рентген, който ще направи работата им много по-прецизна. С общите усилия на Пирогов и NOVA, вече са събрани 93 000 лева, но са нужди още поне 60 000.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.