Актьорът вярва, че зрителите искат неговото завръщане в сериала „Къща от карти“

Американският актьор Кевин Спейси се обърна към обществеността за пръв път след обвиненията в сексуален тормоз. Във видеото, озаглавено „Нека бъда Франк“, публикувано в Youtube, той се появява в образа на своя герой Франк Ъндърууд от телевизионния сериал „Къща от карти“.

Актьорът изрази увереност, че зрителите искат неговото завръщане, въпреки факта, че "някои вярват на всичко" и подкрепят обвиненията срещу него.

Кевин Спейси отива на съд заради сексуално посегателство

Гръмкият скандал около Спейси избухна след като колегата му Антъни Рап разказа, че пияният актьор се е опитал да го съблазни, когато е бил на 14 години. Спейси от своя страна заяви, че не си спомня за такъв инцидент, но все пак поднесе своите извинения. Впоследствие мексиканският актьор Роберто Кавазос също съобщи, че е бил жертва на сексуален тормоз от страна на Спейси и че познава много други хора, които са били в подобна ситуация. В момента броят на хората, съобщили за тормоз от страна на Спейси, е достигнал няколко десетки души.

Делата срещу актьора са в процес на разглеждане от правоприлагащите органи на САЩ и Великобритания, по-специално – едно, ръководено от окръжния прокурор на Лос Анджелис и още три – от Скотланд Ярд.

Ново обвинение за сексуално посегателство срещу Кевин Спейси

На фона на скандала Нетфликс официално потвърди смъртта на героя на Спейси, президента на САЩ Франк Ъндърууд в последния сезон на сериала „Къща от карти“.

"Къща от карти" е римейк на едноименния британски телевизионен сериал. Главният герой е измислен американски политик - Франк Ъндърууд. Според сюжета, за рекордно кратко време той стига от конгресмен до американски президент, използвайки интриги и убийства.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.