Целта му е да събере пари за сираци

Ледено плуване в помощ на сираци. 33-годишният варненец Емил Атанасов в събота влиза във водите на Черно море с идеята да бъдат събрани храни за децата от социални институции. На брега е изграден специален пункт, където всеки може да дари храна за децата в нужда.

Емил Атанасов е спортна натура. Минал е през тренировки на бойни изкуства и фитнес. От няколко години обаче е запален плувец.

„Самото влизане и самият престои е съпътстван със специфично усещане за спокойствие. Това е момент, в който ума притихва и това бъбриво съзнание, което ни съпътства в ежедневието с абсолютно всички паразитни мисли за работа, за задължения, изключва и оставаш абсолютно сам със себе си и с природата”, каза плувецът Емил Атанасов.

Емил обаче не ограничава само с плуване за удоволствие. Той подготвя събитие – двукилометрово плуване в ледените води с кауза.

МАРАТОН В ПИРИН: 147 смелчаци ще тичат три дни в планината

„Правя го, за да привлека внимание и да отправя апел към хората за това да живеят един по-пълноценен живот, което според мен означава да бъдем полезни за околните хора. Важно е абсолютно всеки един човек да си избере своя кауза”, сподели Емил Атанасов.

Така Емил застава зад каузата – да помогне за събирането на хранителни продукти за деца от социалните институции във Варна. За целта иска да вдъхнови възможно най-много хора, като притиска тялото си до предела. Защото студената вода изисква освен сила и дисциплина и редовни тренировки.

Емил ще започне своето плуване в 12 часа от 4-та буна на варненския плаж. Според плана му, трябва да достигне 1-ва буна след около 2 часа. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.