Учители и родители плашат с масов протест

Напрежение в Гърмен тази вечер. Учители и родители обвиниха кмета на общината Минка Капитанова, че бави проекта за разширяване на училището в село Рибново.

Част от парите за ремонта вече са отпуснати от Министерството на образованието. Те обаче не се харчат. Кметицата твърди, че не е изпълнена законовата процедура за усвояването им. Хората обаче смятат, че Капитанова умишлено бави проекта, защото не тя, а директорът на училището е избран за възложител.

Учители и родители заплашиха, че ако до седмица нищо не се случи, ще излязат на масов протест. „Иска тя да е възложител, иска тя да си вземе комисионна, ето това е истинският проблем, назован ясно и точно, говори за точки, тя изобщо не ги познава”, казва директорът на училището в Рибново Манчо Джуркин.

„Това са клевети. Нямаме все още докладна записка от директора на училището. Той отказва да внесе такава, защото ние трябва да се съобразим с това какви са нуждите, няма как аз да знам, дори да отидем на място, той трябва да каже от каква нужда има, колко класни стаи са необходими, за да се проектира това нещо”, коментира кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.