Вижте мнението на председателя на Съюза на международните превозвачи

„Целият пакет се превърна в шега. Няма физическа възможност да бъде приет на 1-ви април”. Това каза Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи. В ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” той разказа за протеста на българските превозвачи в Страсбург. Европейският парламент отложи за 1-ви април гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи. 

Арабаджиев заяви, че са срещнали „много солиден отпор” от групата, която иска да наложи мобилния пакет, и благодари за усилията на министър председателя Бойко Борисов, министъра на транспорта Росен Желязков и всички евродепутати, които по неговите думи „без цвят и партиини пристрастия” са успели да постигнат нещо, което трябвало да бъде показателно за всички Българи.

Превозвачи излязоха на протест в Страсбург и София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Кога сме обединени около една национална кауза, българите сме способни да успяваме дори срещу сериозни опоненти, които, погазвайки европейското законодателство, искаха да пробутат този мобилен пакет”, добави той.

Колегите им от Румъния, Полша и Литва също били на демонстрацията днес. Той допълни, че протестът е приключил и те ще отпътуват към летището. Споделя, че се готвят за следващ такъв, вероятно в Брюксел.

ЕП отлага гласуването по пакет "Мобилност"

„Днес спечелихме само една малка битка. Нямаме намерение да даваме на заден ход или да сме оптимисти, че е спечелена войната. Очакваме от всички български евродепутати да продължим обединени и да защитим националния интерес по начина, по който до сега успяваме”, каза Арабаджиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.