Делото срещу градоначалника бе отложено

Кметът на Созопол Панайот Рейзи ще се кандидатира отново за градоначалник при изборите наесен. Това обяви самият той на излизане от Спецсъда, където се гледа делото срещу него за присвояване на 2 млн. лв. общински пари чрез ремонти на улици, сгради и почистване на дерета в общината. Според прокуратурата кметът подписал договор с фирма за строителни дейности. В същия ден им превеждали парите. И пак в същия ден парите били изтегляни в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на фирмата. 

Съучастници на кмета на Созопол обвинени в присвояване на 2 млн. лв.

Рейзи бе категоричен, че въпросната сума "не е нито източена, нито присвоена".

"За мен това не е предизборен отстрел. Ще се кандидатирам пак наесен, защото съм сигурен, че в България има здраво и мислещо правосъдие. За мен това обвинение трябва да падне. Няма в какво да ме обвиняват. За мен това дело няма да издържи в съда, ако изобщо се образува такова. Аз преведох парите по договор, сключен с фирмата и по сметка, дадена от фирмата", категоричен бе Рейзи.

Преди дни прокуратурата обяви, че съучастници на кмета са били и главният счетоводител на Община Созопол Златка Мусева и Венцислав П. Днес магистратите трябваше да решат дали да отстранят от длъжност както Рейзи, така и Мусева по искане на прокуратурата. Делото обаче беше отложено за понеделник заради отсъствие на адвоката на кмета.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.