След прегаряне в работата зъболекар се лекува с музика

През деня Божидар Кафелов е зъболекар, вечер – диджей с псевдоним Диджей Док Уан. Докато работи на зъболекарския стол в кабинета му звучи от джаз до метал музика. Той е зъболекарят, на който дължат усмивките си някои от най-добрите диджеи. Твърди, че не всички диджей в София идват при него, но бил излекувал доста.

„От малък исках да съм DJ и не можах да си реализирам мечтата, в един момент прегорях от работата”, казва Кафелов. Преди две години прегаря от работа – по това време освен работата в кабинета, преподава в България и чужбина. „Не усетих кога идва моментът, в който нямам сила, нямам емоция”, споделя той.

ДА ВЪЗРОДИШ ТРАДИЦИИТЕ: Кой е единственият учител гайдар в три общини?

Тогава решава да сбъдне детската си мечта. Записва се на курсове при популярния клубен диджей Роуанд, с който днес пускат заедно музика. „Емоцията е страхотна, няма по-яко нещо от това  да видиш как хората реагират на песен, която пускаш. Музиката я избирам – трябва да ми харесва на мен,... музиката, която пускам трябва да запалва нещо в мен”, каза зъболекарят.

Има две деца – син на 8, дъщеря на 4, съпругата му Мила също е зъболекар. Когато е вкъщи много често им пускал музика. Всеки ден, без изключение, пуска музика и в кабинета. Имало определени стилове, които били забранени, но работил и на класическа музика, и на скандинавски детметъл.

„За мен трябва да остане в миналото репликата, че зъболекарският кабинет не е сладкарница и винаги е свързана с болка. Чувствам себе си по различен начин, държейки тези машини усещам, че помагам на хората. Зад диджейския пулт усещам се свободен”, добави Кафелов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.