Реакцията на Дирекцията на вътрешните работи в Габрово е била неадекватна, смята още председателят на АБВ

Реакцията на Дирекцията на вътрешните работи в Габрово е била неадекватна. Такова мнение изрази председателят на ПП АБВ Румен Петков в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

„Адекватното действие за нападателите от Габрово беше първо 24-часов арест, после и 72-часова мярка. Имаше брутално посегателство и то предполага бързо производство. Все пак има видеозапис от случая, какви доказателства трябват още”, запита председателят на АБВ. "Полицията струпа прекалено много сили в Габрово. Това прави впечатление за несигурност в района", каза още той. 

Относно скандала с апартаментите, Петков смята, че в момента се атакуват депутати от всички политически сили, докато ръководствата си мълчат. „Аз не допускам, че например, Крум Зарков от БСП е извършвал грабежи. Познавам семейството му и възможностите му, така че не предполагам, че има проблем с произхода на средствата му”, коментира още Петков. По думите му проверки на имотите на управляващите трябва да има, но подаването на оставки е крайно. „Политиката на БСП да не си защитава хората е дълбоко погрешна, защото тя ги оставя сами. Когато те не се изправят до обвинените, те признават, че са съгласни с обвиненията. Това, разбира се е и въпрос на политическа и на морална оценка. Щом ръководството на БСП не смята, че трябва да ги защити, това е техен въпрос”, каза още Румен Петков.

"Спорът за името "Коалиция за България" е нездравословен за лявото", завърши Румен Петков. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си