Преди визитата си у нас той пусна специален туит

Папа Франциск има милиони последователи в социалните мрежи. Той използва активно най-модерните начини за контакт с хората – включително и онлайн. Така например, часове преди да пристигне у нас, главата на Римокатолическата църква пусна туит, в който цитира свети Кирил: „С радост аз тръгвам за християнската вяра; колкото и да съм изморен и физически изпитан, ще отида с радост”.

ПАПА ФРАНЦИСК НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ОЛЕГ ПОПОВ

Как папата стига до хората? И защо се получава така, че неговата популярност расте, а рейтингът на църквата пада? Темата коментира експертът по дигитален маркетинг Георги Малчев.

"Хората са в дигитална среда и това е нормално. Tой има и половин милион гледания в Twitter. Успява да има отношен", обясни Малчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ВИЖТЕ ТУК

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.