Инцидентът на Шереметиево отне живота на поне 41 души, сред които и две деца

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската Федерация във връзка със самолетната катастрофа на 5 май 2019 г. на московското летище "Шереметиево", причинила многобройни човешки жертви.

Расте броят на жертвите на самолетната катастрофа в Русия (ВИДЕО)

„Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите и желаем скорошно оздравяване на ранените“, посочва Екатерина Захариева.

СНИМКИ ОТ ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА ВИЖТЕ ТУК

Премиерът Бойко Борисов също изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище „Шереметиево“, г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа”, пише премиерът Борисов в съболезнователния адрес.

13 души загинаха, след като мълния удари пътнически самолет (ВИДЕО)

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин.

Президентът Радев изразява най-искрени съболезнования на близките на загиналите и отправя пожелание за бързото възстановяване на ранените при катастрофата. В този тежък момент мислите на българите са с приятелския руски народ, се подчертава в писмото на българския държавен глава.

И председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази искрени съболезнования по повод самолетната катастрофа на летище „Шереметиево“. Тя изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

Председателят на парламента изразява своята дълбока съпричастност и съчувствие на семействата и близките на загиналите. „Скърбим за жертвите на злощастния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички необходими грижи, за да не са сами в тези мигове на изпитания близките на загиналите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба“, пише още Цвета Караянчева в съболезнователните писма.

Няма данни за загинали и пострадали български граждани при инцидента. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.