Пет жени бяха задържани от 17-годишен младеж

Въоръженият 17-годишен младеж, който държеше няколко души като заложници  в магазин край френския град Тулуза, ги е освободил, съобщава Скай нюз, цитиран от БГНЕС. Френската полиция заяви, че младежът бил свързан с антиправителственото движение "жълти жилетки". 

В продължение на поне 5 часа той държеше като заложници четири жени в магазин в предградие на Тулуза. Властите потвърдиха, че три от тях са били освободени в 20:10 часа местно време. Преди тях беше освободена дъщерята на собственика на магазина. По информация на вестник „Фигаро“ те са били завързани, а похитителят се е криел зад тях. 

Местният вестник „Депеш“ пише, че става дума за младеж, известен на полицията с нарушения на законите. Според изданието той пристигнал пред магазина с мотоциклет и след неуспешен опит за грабеж взел заложници. 

Мъжът на два пъти откри огън срещу полицията, която се е опитваше да достигне до мястото. Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер също отиде на мястото. Както съобщава „Фигаро“, като се позовава на полицаи, „версията за терористично действие не е приоритетна“. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.