Това реши Апелативният спецсъд

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това реши Апелативният спецсъд.

Мотивите на съда са, че няма опасност да се укрият, не се изисква по-тежка репресия от домашен ареста, имат забрана да напускат страната, силно занижен е рискът да извършат престъпление, и двете са с здравословен проблем.

Съдът отмени и запора на сметката, по която дъщерята на Биляна Петрова си получава стипендията.

В началото на заседанието стана ясно, че на 30 април Марин Марковски и синът му Димитър вече не са адвокати на Десислава Иванчева. Защитата на бившата кметица на район "Младост" се пое от Николай Хаджигенов. 

Марковски вече не е адвокат на Иванчева

Делото започна с половин час закъснение и бе отложено с 40 минути по искане на Иванчева и Петрова. По думите им те били в сливенския затвор и имали нужда от малко време да говорят със защитниците им.

"Нямам коментар върху акта на съда. Съдът е преценил това, това е постановил. За мен няма никаква драма в цялата работа", коментира прокурорът Тихомир Стоев.

"Това не е обикновен съдебен процес. Това не е прокуратурата срещу престъпниците Иванчева и Петрова. Това е битката на народа за правосъдие. И това е причината, поради която аз искамд а участвам в този процес", пък заяви защитникът на Иванчева и Петрова Николай Хаджигенов.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.