Според държавното обвинение те са внесли 6,5 килограма от високорисковото наркотично вещество

Окръжен съд – Хасково определи мярка „задържане под стража” за четирима души – българин и трима чужди граждани, обвинени в трафик на хероин. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според държавното обвинение те са внесли  в съучастие 6,5 килограма високорисково наркотично вещество на обща парична стойност 423 930 лева.

Турските власти конфискуваха 171 кг хероин

На 8 май 2019 г., на ГКПП-Капитан Андреево, около 02.00 часа, от Република Турция в Република България, влязъл лек автомобил, марка „Рено“, управляван от обвиняемия Ш.Б., като негов спътник бил Ю.К. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че по телата на обвиняемите били укрити пакети, съдържащи прахообразно вещество. Такива пакети били открити и в купето на лекия автомобил. При тестване с полеви наркотест, прахообразното вещество реагирало на хероин.

Разбиха двоен канал за трафик на наркотици

Проведени са били процесуално-следствени действия, при които били иззети лекият автомобил и намереното наркотично вещество. В хода на проведеното разследване са събрани доказателства и за съпричастност на обвиняемите  В. Д. и М. А., които са били задържани в гр. Пловдив. Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.