Пикът на високите температури се очаква утре, прогнозират метеоролози

Температурата на някои места в западната част на Германия може да достигне днес 40 градуса по Целзий, а утре да спадне, съобщава БТА, като се позова на националната метеорологична служба.

Гореща вълна обхваща Франция

Според прогнозите горещините ще засегнат провинция Саар и долината на река Рейн. Усещаната температура може да достигне 43 градуса в района между градовете Карлсруе и Фрайбург заради незначителния вятър и облачност.

Снимка: Getty

В Дюселдорф вчера бяха измерени 36,8 градуса - най-високата температура за тази година.

Утре се предвижда да има голяма разлика между температурите в северната и южната част на Германия - в Хамбург се прогнозират 20 градуса, а по горното течение на Рейн близо до швейцарската граница - 37-38 градуса.

Снимка: Getty

Полицаите в Берлин трябва да продължат да носят пълната си лятна униформа, включително дълги панталони и затворени обувки, но могат да свалят шапките си при сегашните горещини. "Униформата остава непроменена и при високи температури", каза полицейски говорител. По думите му хората от други професии изпитват същите несгоди.

Екстремни температури ще обхванат 58% от Земята до края на века

Полицейският профсъюз призовава за снабдяване на служебните помещения с повече климатици и отбелязва, че климатичните системи в някои по-стари полицейски автомобили могат да спрат да работят.

Снимка: Shutterstock

Привилегията, предвиждаща учениците и определени работници да бъдат освобождавани да се приберат вкъщи при изключително горещо време, обаче не важи за полицията. "Служителите на реда трябва да изпълняват задълженията си при всякакви метеорологични условия", каза полицейският говорител. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.