Младият мъж твърдеше, че е бил тормозен от американския актьор през 2016 г.

Младият мъж, който твърдеше, че е бил тормозен от американския актьор Кевин Спейси през 2016 г., доброволно се е отказал от гражданското дело, заведено в американски съд миналата седмица, съобщава БГНЕС.

Миналата сряда бе заведен граждански иск в съда в Нантакет, Масачузетс. Младият мъж обвини Спейси, че го е напоил с алкохол, а след това е започнал да го докосва неприлично. Ищецът поиска обезщетение от Спейси за "продължително тежко психическо страдание и емоционална травма".

Мъж съди Кевин Спейси за опипване в бар

Гражданският иск бе свързан с обвиненията, които също са предмет на наказателно производство срещу Спейси. Обвиненията срещу актьора се отнасят до събитията от 2016 г., когато според водещата на информационна програма на американската телевизия Хедър Унру, Спейси е нападнал сексуално сина й, който по онова време е бил на 18 години. Актьорът заяви, че отхвърля обвиненията за сексуално нападение и тормоз, заради които е изправен пред до 2,5 години затвор.

Официално обвиниха Кевин Спейси

Големият скандал около Кевин Спейси започна с изявлението на звездата от сериала „Стар Трек“ Антъни Рап, който каза, че когато е бил на 14 години, пияният актьор се е опитал да го съблазни. Спейси заяви, че не си спомня случая на тормоз над непълнолетен по това време Рап, но му се извини. Впоследствие мексиканският актьор Роберто Кавазос заяви, че също е бил жертва на сексуален тормоз от Спейси и познава много други хора, които са в подобна ситуация. Към днешна дата броят на хората, които са съобщили за тормоз от страна на актьора, е няколко десетки души.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.