Този следобед на места се очакват бури с гръмотевици

Денят ще е слънчев. След обяд над Западна България и отделни райони на Централна България очакваме летни бури с краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Има риск от градушки. Температурите в следобедните часове ще гонят стойности от 29 до 34 градуса.

Около Черноморието ще е слънчево и горещо през целия ден. Температурите на въздуха след обяд ще са от 26 до 28 градуса, на морската вода – с градус-два по-ниски. Вълнението ще е слабо.

До края на седмицата времето ще е слънчево. Заоблачаване и възможност за слаби локални валежи има утре в западната половина на страната. След това ще е сухо и горещо до средата на следващата седмица. Синоптиците очакват понеделник и вторник да са много горещи с температури над 35 градуса. Чак в сряда ще има захлаждане от преминаващ над страната слабо изразен студен атмосферен фронт.

Заради предстоящите жеги се увеличава рискът от полски и горски пожари. Степента на опасност е „много голяма” в областите Силистра, Хасково и Бургас и „екстремна” в централните части на Ямболска област.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.