Той беше приет в болница заради остра алергична реакция

Отровен ли е руският опозиционен лидер Алексей Навални? Въпросът се появи заради необясним здравословен проблем, който Навални разви в московски затвор. Личният му лекар каза, че властите лъжат и около случая има редица подозрения.           

Алексей Навални беше вкаран в болница, като властите обявиха, че е имал остра алергична реакция. Опозиционерът е в московски затвор, където изтърпява едномесечна присъда. Новината за медицински проблем, развит зад решетките, веднага накара негови сътрудници да подозират посегателство.

"Призовах моите колеги в болницата да го оставят под лекарско наблюдение поне 3 дни, докато не излязат всички резултати от важните изследвания. За съжаление, след заповед отгоре, те просто го отведоха в стаята за задържане", каза лекарят на Навални - Анастасия Василева.

Алексей Навални е приет в болница заради остра алергична реакция

Доктор Василева казва, че Алексей Навални не е алергичен към нищо и никога не е имал пристъп, подобен на описания. "Диагнозата му е написана от алерголог, който е написал "контактен дерматит". Значи има някакво вещество, някакъв химически агент, който предизвиква този дерматит", каза още Василева.

Лекарският екип на Навални казва, че охранителите и лекарите в болницата са се държали странно. Пред лечебното заведение се събраха поддръжници на опозиционера, като няколко бяха арестувани.

Властите не коментират обвиненията в отравяне, а беше обявено само, че Навални вече не е в болницата и е върнат в ареста и състоянието му е задоволително. Алексей Навални е най-известният критик на президента Владимир Путин и управлението му. Той не беше допуснат да се кандидатира за президент, след присъда, която определя като политически мотивирана. Вече няколко пъти влиза в затвора и по обвинения, че организира антиправителствените митинги в Русия, за които властите не са дали позволение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook