И как ще съчетава бохемския си нрав с управленска дисциплина?

Синът на Людмила Живкова и Иван Славков и внук на Тодор Живков e кандидат за кмет на София. Тодор Славков е издигнат oт Движeниe "Нaпрeд, Бългaрия", създадено в началото нa 90-тe oт покойния му бaщa.

"Тодор Славков има толкова опит, че може да бъде кмет, министър-председател и президент едновременно”, заявява Славков в интервю за "Неделята на NOVA".

"Този имидж, който ми е създаден, не че не отговаря на същността ми, но хората не ме познават. Не искам фамилията да се отъждествява с мен", казва Славков.

Той не влиза в изборната надпревара за кметското място с нагласата, че е следващият градоначалник. "Аз съм реалист. Знам, че на тези избори нямам никакви шансове да стана кмет, но на следващите ще имам по-голяма възможност", казва Славков.

Тодор Славков: Не съм мразен!

Той си спомня за близкото минало след управлението на дядо му. Споделя, че не харесва София в сегашния ѝ вид и, ако зависело от него, не би съборил някои от емблемите на социалистическата столица. 

"Съдбата ми не е била лоша, но щеше да е различна. Липсва ми моята майка и беше болезнено да я загубя. Не съм се опитвал да бъда сравняван с баща ми, защото е невъзможно. Той обаче е моят герой в живота", казва още внукът на Тодор Живков.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.