Пред разследващите е признала, че е майка на детето и че го е изоставила от притеснение

Пуснаха от ареста жената, която изостави бебе в Петрич. Анна Азова вече си е вкъщи, а пред разследващите е признала, че е майка на детето и че го е изоставила от притеснение. Бащата на Анна Азова, Харизан обясни, че не е знаел, че дъщеря му е бременна. От медиите научил, че тя е родила и е изоставила бебето си.

Откриха майката на изоставено в болницата в Петрич бебе

„Научихме, че дъщеря ми е била родила и го е оставила в болницата. Това е. Ако бяхме разбрали нещо, никога нямаше да си оставим детето да иде в болница, или да го оставим някъде”, каза Харизан Азов.

„Казва, че е сгрешила. Не смеех да се обадя. Било я страх - от какво я е страх не знам и аз. Тя е омърлушена, няма желание за нищо в момента. Още не мога да го осъзная това нещо. Как е станало, как, защо е станало? Как може аз да се моля, да имам деца, внучета да имаме и да го оставим там?”, коментира още той.

Харизан Азов добави, че той и семейството му ще направят всичко възможно да върнат у дома изоставеното бебе. „Ако успеем, ще си го вземем. Ако трябва и с адвокат и с всичко. Ще го вземем, ако ни го дадат, ако не сме изпуснали тази възможност. Бяхме при социалните. Те казаха, че има възможност”, каза Азов.

Коя е жената, изоставила бебето си в Петрич?

„Задължително ще работим в посока на това, какво е довело до момента, в който бебенцето е било изоставено. Задължително ще се проучи техният родителски капацитет, възможностите, които те имат и дали биха представлявали някакъв риск”, заяви Елеонора Сливкова, директор на Агенция „Социално подпомагане”.

Кой е бащата на бебето, засега не е ясно. От Районната прокуратурата в Петрич заявиха, че по делото продължават процесуално-следствените действия, а срещу Анна Азова на този етап, няма повдигнато обвинение.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.