Арестуваната от полицията твърди, че не е майка на детето

Полицията откри жената, за която се подозира, че е изоставила бебе на 7 дни в поликлиниката в Петрич. Това е 38-годишната Анна Азова от село Старчево. Тепърва обаче ще се установява дали тя е истинската майка на детето.

Близките й твърдят, че то всъщност било на нейна приятелка. Анна го взела да го гледа само за няколко часа, след което го отвела в "Социално подпомагане" в отдел "Закрила на детето". Детето е добро здравословно състояние.

Откриха майката на изоставено в болницата в Петрич бебе

"Имаме едно бебенце в прекрасно здраве. Информацията, с която се разполага е оскъдна и тече разследване. Ние сме сезирали прокуратурата, за да се установи дали има престъпление и да се намери подходящо приемно семейство", каза пред камерата на "Здравей, България" директорът на дирекция "Социално подпомагане" Елеонора Сливкова.

По думите ѝ с ДНК анализ може да се докаже дали Анна Азова е майка на детето. "В рамките на няколко дни ще се установи кои са родителите и причините, довели до изоставянето на бебенцето. Важно е да видим дали ще се стигне до повдигане на обвинение. За детето обаче е най-добре да бъде при родителите си", каза още Сливкова.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.