„Това отделение вече прилича на европейските клиники", каза началникът на отделението

Падаща мазилка, 35-годишни легла и рушащи се шкафчета - така една майка описа нефрологичного отделение на Специализираната болница по детски болести – „Проф. д-р Иван Митев". В репортаж, който NOVA показа, тя сподели, че мизерните условия рязко контрастират с добрите лекари в отделението. Заедно с нейни познати и непознати започнаха кампания за ремонта в детската нефрология.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Онкоболно момче се нуждае от средства за лечение

В понеделник всички доброволци, заедно с лекари и сестри, влизат за първи път след ремонта „Изглежда ново и прекрасно. Това отделение вече прилича на европейските клиники. За децата ще бъде в пъти по-приятно да лежат тук. Няма нищо общо с това, което беше. Мечтата се осъществи. Благотворителността е нещо прекрасно и в крайна сметка всичко е в нашите ръце”, каза доц. д-р Мария Гайдарова - началник на нефрологичното отделение.

„Бях убедена, че ще успеем. Най-важното, което искам, е това нещо да продължи и да не остава само в това отделение. Искам да е ясно на всички, че нещата могат да се случват. Да, трудно е, но всичко зависи от нас”, коментира Кремена Кунева - организатор на кампанията в помощ на нефрологичното отделение.

Откриха реновираната клиника по изгаряния и пластична хирургия в „Пирогов“ (СНИМКИ)

„Благодарим на всички, които ни помогнаха с труд и със средства. Отделението е прекрасно. Винаги приветстваме такива дарителства, това е традиция от много време насам. Ако не бяха тези дарители, точно в този момент нямахме възможност да направим подобен ремонт”, посочи д-р Димитър Русинов - директор на СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев".

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.