Днес съдът ще реши дали кой ще поеме грижите за тях

Днес се очаква да се проведе финално заседание по казуса на Чавдар Георгиев и неговата битка за попечителство над двете му деца, които има от смесен брак с норвежка гражданка. Тази сутрин пред училището, където учи едно от децата му, се събраха много родители, които подкрепят бащата в битката му.

Георгиев обясни в ефира на NOVA, че живеел с норвежката гражданка Моника Хеггхолмен в доброволно съжителство. А преди повече от 2 години се разделили и гледали заедно децата по регламент – една седмица той, а следващата седмица – тяхната майка. „В един момент, когато беше нейната седмица да гледа децата, разбрах, че  е била арестувана. Отначало си помислих, че е някаква шега, но след заседанието на третия ден след задържането й дадоха един месец в изолация”, разказа бащата на децата.

Баща се бори децата му да останат с него в България

Георгиев предполага, че ако те бъдат изпратени при майка си, ще бъдат дадени на приемни семейства, тъй като Моника най-вероятно ще излежава ефективна присъда.

Късно снощи екипът ни успя да разговаря с майката на децата „Аз бях задържана по подозрение за финансови измами. Бях три седмици в затвора. Чавдар също беше обвиняем и затова се върна в България. През юни 2018 година бях освободена и ми беше позволено да виждам децата за по няколко часа през първата седмица”, разказа тя пред репортера Кристиян Попов.

Тя отвърли варианта малчуганите да бъдат изпратени в приемни семейства, тъй като те имат сестри в Норвегия.

 Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.