Директорът на Народен театър "Иван Вазов" боледува дълго

Почина дългогодишният директор на Народен театър "Иван Вазов"  и ръководител на българския културен център в Москва Павел Васев. Това съобщиха във Facebook от Народния театър.

Критично, но стабилно, е състоянието на Павел Васев

Павел Васев почина на 68-годишна възраст след продължително боледуване. Той претърпя четири инсулта в Москва. Той бе настанен в неврохирургичната реанимация на "Пирогов" през май, след като бе транспортиран с правителствения "Фалкон". Четири месеца бяха нужни на руските лекари да го стабилизират, за да може да пътува.  

Съболезнования изразиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

"Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев - един изключителен човек на културата и прекрасен приятел, смъртта ни го отне без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си мъка. Павел беше посветен на културата с душа и сърце, той беше необикновена личност, беше моторът на идеи, които ще останат завинаги в българската духовност. С него ме свързваше искрено приятелство от десетилетия, Павел беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза. Толкова много усилия положихме, за да го спасим от коварната болест, но уви. Скърбя дълбоко, отиде си от този свят още един мой скъп приятел. Почивай в мир, Павка!", казва Рашидов.

Транспортираха режисьора Павел Васев в България с правителствения "Фалкон"

 

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Павел Васев. Поклон пред паметта му!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.