Твърденията са на 23-годишната Михаела Иванова

Млада жена твърди, че колата й е ударила глиган, нахлул на  магистрала "Тракия". 23-годишната Михаела Иванова се разминава на косъм от смъртта. Освен сериозните травми и изпотрошената кола, тя е получила и акт за несъобразена скорост.

Инцидентът става на 343-ия километър на 26 ноември около полунощ. „Прибирах се през нощта от София към Бургас и ми изскочи диво животно на пътя. Исках да го избегна, но го блъснах. Като влезе под гумата ми, тя се спука и от там колата се заби в мантинелата и отиде в канавката, като се преобърна 3 пъти”, разказа в предаването „Здравей, България” 23-годишната Михаела.

Как мъж едва не катастрофира заради животни на пътя?

Тя е пътувала заедно с още двама нейни приятели, които са с натъртвания и леки наранявания. Младата шофьорка е получила комоцио и разкъсани вратни мускулни влакна и сухожилия.

 

Михаела Иванова открои и важен проблем на магистралите в България – голяма част от мрежите около тях или са скъсани, или въобще липсват. Тя обясни още, че е карала с около 100 км/ч.

Бащата на пострадалата водачка  Станислав Иванов заяви, че ще заведе дело срещу институциите, отговорни за състоянието на магистралите. „Недопустимо е по магистралите да има животни. Трябва да се накажат хората, които са допуснали това нещо”, категоричен е той.

От АПИ пък се въздържаха от коментар, тъй като не са открили следи от животно на мястото на инцидента.

ФАТАЛНА ОТСЕЧКА: Пореден загинал след удар в животно на пътя

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.