Звездите на българското кино и театър също се сбогуваха с великата актриса

Актьори и звезди на българското кино и театър също се сбогуваха с великата Стоянка Мутафова. Актрисата си отиде от този свят на 97-годишна възраст след дълго боледуване.

Отиде си великата Стоянка Мутафова

Сред сбогувалите се в социалните мрежи са Татяна Лолова, Марта Вачкова, Калин Сърменов.

 

Съболезнования изказаха и от Съюза на българските артисти.

 

В ефира на "Здравей, България" актьорът Владо Пенев заяви, че Стоянка Мутафова е незабравима, подарък за хората, които са я познавали.

Владимир Пенев: Стоянка Мутафова е подарък за хората, които я познаваха

"Тя беше най-светлият и интелигентен човек, който познавах. Тя имаше ужасно много познания за литературата и изкуството", каза още той.

„Тя е изключителен пример за професията”, сподели Калин Сърменов.

„Обичам я, много я обичам! Тя си ми е сърцето. Благодаря ѝ от цялото си сърце! Приживе ми казваше, че характерът е най-важен. Ако нямаш характер, не можеш да бъдеш актриса”, разказа Ирен Кривошиева.

В знак на траур на сградата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е спуснато черно знаме.

 

„Идва на представление, беше последните години, а стоя аз пред театъра. Тя слезе от едно такси и куцаше. Попитах я, как ще играе. Тя каза, че много я болят краката и не знае как ще играе. Но като се качи горе – не можеш да я спреш. На сцената й идваха силите”, разказва Славчо Пеев.

„Това е човек, който се помни. Този театър е свързан с личности като нея. За съжаление, един по един те вече не са между нас”, коментира Красимир Куцупаров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.