Те настояват за реформи в здравеопазването и по-достойни възнаграждения

Протестиращите пред Министерския съвет медицински специалисти влязоха на среща с премиера. Още в понеделник те опънаха палатков лагер пред сградата на партийния дом и обявиха, че няма да се преместят оттам, докато не разговарят с Бойко Борисов. Исканията им са за по-високо възнаграждение и реформи в здравеопазването.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Здравни работници пренощуваха пред МС, Борисов ще се срещне с тях (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срещата започна по-късно, тъй като медицинските сестри закъсняха. През това време ръководителят на службата на Министерския съвет публикува снимки, на които се вижда как министър-председателят изчаква здравните работници.

По време на срещата стана ясно, че медицинските служители са принудени да пишат фалшиви пътеки и да дават фалшиви болнични.

„Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората, ние пишем фалшиви пътеки и даваме фалшиви болнични, защото няма лекари. Ние крадем от собствените си пенсии", казаха представителите на протестиращите пред Борисов. 

„Няма болница, която да работи по правилата на Република България, работи се на няколко трудови договора, на 12 часа, на 16 часа, трябва да има проверка, ама такава, за която не се знае предварително", посочиха медицинските сестри.
 

На срещата освен премиера, присъстваха и здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, социалният министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.