Вижте историята на Чарлс и Джанис, които избраха Бряговица пред Шотландия

Англичани създадоха хотел за домашни любимци във великотърновско село.

"В Англия водихме забързан начин на живот и решихме да се огледаме. Преди да купим къщата в село Бряговица, не знаехме нищо за България. Влюбихме се веднага в страната, защото хората са добри. В Англия имахме куче и като идвахме в България, трябваше да го оставим в хотел за домашни любимци. Дойде ни идеята, че това е нещо, което можехме да направим тук", разказаха Чарлс и Джанис пред камерата на "Събуди се".

Те споделиха, че им се е случвало да се привържат към животните. "Понякога има кучета, които остават за дълго време и като ги вземат, е доста трудно. Ние създаваме връзка с всяко едно от тях. За празниците имаме 18 кучета и 5 котки. Винаги имаме специално за коледно-новогодишните празници", казаха още двамата.

Да изоставиш родния Лондон и да последваш любовта... в България (ВИДЕО)

По думите им има много причини, заради които англичаните идват в България. "Една от основните е Brexit, но във всички важни сфери има много проблеми. Избрахме дружелюбна страна, в която цените са по-разумни от Англия. Там животът е много стресиращ, защото хората работят много. С преместването си тук сме удължили живота си с 10 години", заявиха Чарлс и Джанис.