Вижте историята на Мария и Антон, които избраха да рискуват

От Денвър до село Чавдар. Тази седмица в рубриката "Да хванеш гората" Галя Щърбева ни среща с Мария и Антон, които избират да инвестират всичко, което са изкарали зад граница в пекарна в родното си село. Те избраха да оставят уредения си живот и да рискуват.

"Това са всички наши спестявания. Аз съм родена от Чавдар и ми е много мил. По професия съм географ. С мъжа ми заминахме за Денвър, където бяхме 10 години. Животът беше спокоен. Идеята е на съпруга ми Антон за пекарна в Чавдар. Обикаляхме доста в Средиземноморието и от френските малки блънжери се вдъхновихме да направим нещо подобно. Пекарната функционира две години", разказа Мария.

Тя обясни, че не е очаквала от към организация бизнесът да бъде толкова труден. "Бяхме мечтатели и ни притесняваше, че пазарът е малък. Не очаквахме да бъде толкова трудно от към бизнес и организация. Като се върнах от САЩ ми беше трудно да свикна с новия живот в България. Една баба ме посъветва да не се предавам", каза Мария.

"Да хванеш гората": Как англичани създадоха хотел за домашни любимци у нас?

По думите ѝ към двамата е имало критики към решението им да се върнат в България. "Имаше критика, присмех и въпреки всичко, пекарната продължи работата си. Доста уплашени бяхме, но човек не трябва да се предава. Децата ни не можаха да комуникират в началото и беше трудно. Най-голямото предимство е, че те играят в училището и се прибират вечер. Те имат правилно детство", сподели тя.

Повече по темата гледайте във видеото.