Те трябва да се пенсионират на 40-годишна възраст, защото са много изморени, заяви евродепутатът

„Във възторг съм от предложението на ВМРО. Отдавна беше време да се направи нещо за непушачите. Това са изключително крехки и раними създания. Два дни ми изглеждат малко. Мисля, че им трябва поне седмица. Те се изтощават да мислят как да живеят здравословно”. Това коментира с усмивка евродепутатът Андрей Слабаков в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините".

Той отговори на предложението на ВМРО за законови поправки, с които работодателите да отпускат още 2 дни платен годишен отпуск на непушачите.

От ВМРО предлагат 2 дни повече отпуск за непушачите

„Готови сме да работим за непушачите. Даже смятам, че трябва да се пенсионират на 40-годишна възраст преди миньорите, тъй като те наистина са много изморени. Представете си колко книги за здравословен живот са изчели”, заяви още евродепутатът. 

Мъжете пушачи намаляват

„Те също трябва да оцеляват по някакъв начин. Очевидно ужасно много ги тровим и им пречим и те заслужават своята почивка”, продължи Слабаков.  

Европейските държави одобриха пакета „Мобилност”

Той коментира и пакета „Мобилност”, срещу който е България, но беше одобрен в края на миналата година.

„Не съм в тази комисия, Ангел Джамбазки е там. Стараем се да омекотим тази безумна мярка. Това, че не е еко да се връщат всички камиони на всеки 20 дни е очевидно. Това е тотално антизелено. Не знам защо това се натрапва като някаква много приятна мярка. Но правим каквото можем. В този парламент нещата се решават в неформални разговори”, поясни Слабаков.

България оттегли искането за европари за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Той коментира и АМ „Струма”, за която България изтегли апликационната си форма.

„Така наречените еколози, а за мен отровно зелени същества, разпространяват неверни слухове. Изтегляме апликационната форма, която ще влезе в края на 2020 г., защото има допълнителни екологични изисквания. Просто ще се забави строителството. България няма да изгуби нищо. Около края на 2026 г. България ще има тази магистрала „Струма”. Забавихме се благодарение на усилията на някои неправителствени организации, които правят всичко възможно, за да попречат това да се осъществи, коментира Слабаков.