Това прави Агора Кулова

Семейство Кулови са потомствени каракачани. Предците му са гледали животни. Никола е главата на семейството. Той отглежда редки видове такива. Дъщеря му като много млади хора решава да учи в чужбина, но се връща. Защо го прави? Отговорът на този въпрос дава Агора пред Галя Щърбева.

 „През 90-те години започнахме работа по Гърция. Майка ми беше жива. Сезонно ходихме. Тя отглеждаше овцете. В началото ни даваха визи за по 2 месеца, след това за 6. Накрая ни позволиха да останем да живеем там. Изкарахме много пари, имахме възможност да започнем други бизнеси. . Предпочетохме да си останем в България – да си направим стада, да си гледаме животните, да сме по-близо до балкана”, разказва Никола Кулов.

"Да хванеш гората": Да вложиш парите си от чужбина в пекарна на село

„Аз завърших гимназия с чужди езици – английски и немски. След това заминах да следвам във Великобритания. Учих междундародно и европейско право като бързо размислих и се върнах тук да си довърша образованието”, разказа Агора Кулова, дъщеря на Никола.

 По думите й има общо между правото и животните и това е, че с годините ги натискат с нови нормативни уредби и закони. По думите й в Англия влизаш в една матрица – от лекции вкъщи и обратно.  „Радвам се, че бях там. Отидох, видях и не ми хареса”, споделя Агора.

А баща й много се зарадвал, че е решила да се върне в родината.

„Да хванеш гората”: Актьори създават училище за деца в риск на село

Още по темата гледайте във видеото