Той успява да балансира светската професия с един много спокоен живот в село около София

Калоян Божилов е оператор. Той е талантлив, млад професионалист. Името му придоби популярност покрай филма „Ага”, като спечели и много награди. Самият Калоян печели много престижно отличие в Москва.

Той успява да балансира светската професия с един много спокоен живот в едно село около София. Още на 22 години той взима решението да стане част от социалния живот на това село.

"ДА ХВАНЕШ ГОРАТА": Да избереш бащината ферма пред образование в Бристол

„Историята с моето идване тук е благодарение на майка ми, която преди 15 години реши, че не иска да живее в София. Тя започна да обикаля селата около града, търсейки по-добра място за живот. Основна причина беше това, че голяма част от моите съученици напуснаха България. В резултат на това моето обкръжение в града не бе толкова свързано с приятелите ми”, разказва Калоян.

В началото той пътувал до София всеки ден за да работи и учи. С времето опознава мястото, намира страхотни приятели, с които се социализира. Според него в големия град човек бързо губи връзката с природата.

"Да хванеш гората": Да вложиш парите си от чужбина в пекарна на село

„В селата има много повече социален живот, който е истински. Хората в града са отчуждени. Никога не ми е било трудно да съчетавам работата си с мястото, където живея. Все още ходя на театър и на кино в града. В Пожарево намирам дом, където мога истински да си почина от натовареното ежедневие”, допълва Калоян.

Още по темата гледайте във видеото