Майка му твърди, че травмите му са от падане по стълби

3-годишно дете е с опасност за живота. Медиците в пловдивската болница се борят да стабилизират състоянието на момчето. А прокуратурата разследва дали причината за тежките му травми е системно малтретиране от родителите.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Момче удря и влачи момиче за косата (ВИДЕО)

В сряда полицаите са получили информация от лекар в Детско отделение на МБАЛ-Димитровград, че при тях е постъпило 3-годишно дете. То било доведено от 23-годишната му майка, след като получило гърч. При медицинския преглед е установено че, детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма. 

Бит ли е третокласник, защото пишел бавно?

„Детето има стари травматични увреждания, но без назначаване на експертиза не може да се каже дали става въпрос за престъпление”, коментира прокурорът Лилия Торньова.

Заради съмненията, медиците подават сигнал на тел. 112, а детето е прехвърлено в болница в Пловдив. След операцията по спешност, то остава в тежко състояние.

„Тази жена е пристигнала в село Странско месец октомври миналата година. От тогава е тук и живее на сем. начала с този господин от с. Странско, който от своя страна има други 5 деца. Не е установяван риск до този момент, нямаме получавани сигнали”, коментира Жанета Желева, директор Социално подпомагане – Димитровград.

Полицията и прокуратурата разследват случай на домашно насилие над дете в Габрово

До момента семейството не е попадало в полезрението на социалните

„Няма кавги, няма... той не е кавгаджия, не е конфликтен, не пие, не пуши”, каза Хубен Пончев - кмет на с. Странско.

Според близки на семейството, нараняванията са от биологичния баща на детето.